Hydrotherapie

Hydrotherapie komt van het Griekse woord hydor (water) en therapeia (genezing). De basis van hydrotherapie wordt gevormd door de combinatie van massage, warm water en opwaartsedruk (gevoel van gewichteloosheid). Deze geweldige combinatie zorgt voor een positief effect op uw welzijn.

Werking

Hydrotherapie van de jaccuzzi heeft een gunstig effect op de productie van stresshormonen, de nachtrust, de bloedsomloop en de pijngevoeligheid van het lichaam. Lucht en water worden gecombineerd en zorgen voor verfijnde diepdoordringende massagestralen. Ook kunt u de kracht per zitplaats en jet instellen zodat de massagestralen verschillende soorten druk uitoefenen op de door u gewenste plaatsen. Zo kunt u specifiek de nadruk leggen op pijnlijke plaatsen om zo de pijn te verlichten. Elke plaats heeft verschillende massagestralen zodat zelf gekozen kan worden wat de fijnste massage is bij welke druk. De opwaartsedruk van het water zorgt ervoor dat alle spieren ontspannen. Het warme water zorgt ervoor dat uw lichaam verwarmt en het heeft een gunstig effect op de stijfheid van gewrichten en het verlicht overmatige spanningen van spieren.

Licht therapie

Het is al jaren bekend dat licht van grote invloed kan zijn op uw gemoedstoestand. Veel mensen hebben last van een winterdepressie omdat alles in de winter grijs en grauw oogt. Inmiddels is gebleken dat iedere
kleur unieke stimulerende eigenschappen heeft, zoals zichtbaar is in de afbeelding hieronder. U kunt uw sauna uitbreiden met professionele kleurentherapie. Deze bestaat uit een unit van 609 verschillende leds, welke een egaal lichtgevend vlak creëren.